Artiklid ja uudised

Lahtikäiv tugitoolvoodi ja kokkupandav mööbel - nutikad viisid, kuidas sisustada väikest korterit

Väikest ruumi ja korterit sisustades tuleb iga detail väga põhjalikult läbi mõelda. Vaid nii on võimalik luua kodu, mis on küll väike, aga selles on kõik vajalik olemas. Kui ka sina oled oma uut korterit sisustamas või ostnud üürikinnisvara, mille soovid sisustada kõige vajalikuga, siis tutvu meie nõuannetega, kuidas väikesesse ruumi kõik ära mahutada.

@ Max Rahubovskiy via canva.com

@ Max Rahubovskiy via canva.com

Diivanvoodid ja lahtikäivad tugitoolvoodid loovad alternatiivsed magamiskohad
Diivanvoodid on paljude koduomanike üheks lemmikuks mööbliesemeks. Diivanvoodid sobivad hästi väikese korteri elutuppa, olles igapäevaselt kasutusel diivanina. Kui külalised saabuvad, saab sellest lihtsa vaevaga teha voodi.

Teiseks sarnaseks lahenduseks on lahtikäiv tugitoolvoodi.
Kui diivanvoodi võib pakkuda magamiskohta lausa kahele inimesele, siis lahtikäiv tugitoolvoodi on mõeldud ennekõike ühele inimesele magamiseks, kuid seegi on lisa magamiskoht, mis võib olla paljudes kodudes puudu. See sobib hästi elutuppa diivani kõrvale, luues piisavalt palju istumiskohti ja vajadusel ka võimaluse seda kasutada kui voodit.

Lahtikäiv diivan vs lahtikäiv tugitoolvoodi: eelised ja puudused
Lahtikäiv diivan : eelised ja puudused:

- Vajab palju ruumi, et ära mahuks.
- Väga hea ja mugava konstruktsiooniga diivanvoodi on kallis.
- Mahutab magama kaks inimest.
- Mahutab istuma vähemalt kaks inimest, aga võib kuni lausa 5, sõltuvalt selle disainist ja suurusest.

Lahtikäiv tugitoolvoodi: eelised ja puudused
- Kompaktne ja väike, mahtudes paljudesse ruumidesse.
- Suhteliselt odav.
- Mahutab istuma ja magama ühe inimese.

Muud lahendused, mida silmas pidada
Lisaks lahtikäivale diivanile ja tugitoolile on veel mitmeid lahendusi, kuidas väikest kodu sisustada. Selleks on kokkupandav mööbel. Näiteks võiks köögis olla söögilaud, mida on võimalik lihtsa vaevaga suurendada kui külas on rohkem inimesi. Juhul kui ruumi on eriti vähe võib vajalik olla täiesti kokkupandav lahendus, ehk laud, mille saab tõsta üles vastu seina ja söömise ajal paigutada alla tagasi.

Selleks, et kõik asjad ära mahuksid, tuleb mõelda nutikate panipaikade peale. Proovi panipaigad ühendada muude mööbliesemetega, nagu näiteks võiks köögis toolide asemel olla pink, mille all asub panipaik. Samuti toimivad hästi kõik lahendused, millega luuakse rohkelt ruumi just kõrgustes ehk kuni laeni ulatuvad köögikapid ja kõrged riiulid raamatute, dekoratsioonide ja muu paigutamiseks.

Viimaseks, kasuta heledaid toone ja mängi peeglitega, et anda ruumile näiliselt suurust juurde. Need pealtnäha väikesed nipid võivad muuta kogu ruumi ilmet väga palju. Seega kõik tapeedid ja seinavärvid võiksid olla heledates toonides nagu beež, valge, helesinine või mõni teine meelepärane värv. Need loovad tunde, et ruum on suurem ja avaram. Kui sa soovid lisada oma tuppe värve, siis tee seda väikeste detailidega nagu patjade, vaipade, kardinate või lilledega.

Sisestatud: 13.11.2023

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Kodukontori sisustuse saad osta ka ärikliendi järelmaksuga

Kodukontori sisustuse saad osta ka ärikliendi järelmaksuga

Oma äri alustamine on täis väljakutseid. Üks väljakutseid on kindlasti ka oma peamise töökoha või kodukontori efektiivseks muutmine. Kodukontori sisustus ei ole ainult mugavuse, vaid ka produktiivsuse küsimus. Väikeettevõtete omanikud, kes töötavad peamiselt kodust, sealhulgas e-kaubanduse ettevõtjad, seisavad sageli silmitsi ruumi ja ressursside piirangutega oma töökoha sisustamisel. Üks võimalus alustava ettevõttena oma ressursse paremini planeerida on ärikliendi järelmaks.

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki