Artiklid ja uudised

Kasvuhoone ostmine ja valik on AB Polari abiga lihtne

Uue kasvuhoone ostmine ja sobivaima valik võib tunduda esmapilgul keeruline, kuid õige lähenemisega saab luua oma taimedele ideaalse kasvukeskkonna, et hiljem nautida meeli paitavat köögiviljasaaki.

Uurime lähemalt seitset olulist aspekti, millele mõelda, et teha teadlik valik ja paigutada oma aeda ideaalselt sobiv kasvuhoone - tutvu kasvuhoonete valikuga AB Polari e-poes.


Parim asukoht kasvuhoonele – mitu asja, millele mõelda
Kasvuhoone asukoht on oluline tegur, mis mõjutab otseselt taimede kasvu ja arengut. Kindlasti tasub valida paik, kus on piisavalt päikesevalgust ja hea õhuringlus. Vältima peaks varjulisi alasid ja liiga tuuliseid piirkondi.

Selleks, et pakkuda taimedele ühtlast päikesevalgust, võiks kasvuhoone sissepääs asuda põhja või lõuna suunas, hoone seinad võiks olla aga suunatud ida-lääne poole. See tagab, et kõik taimed saavad võrdselt päikesevalgust ning vähendab võimalust, et ühel pool kasvavad taimed saavad rohkem valgust kui teised.

Veel mõned aspektid, mida kasvuhoone asukoha valikul kaaluda:

Kasvuhoone võiks asuda veevõtmise võimalusele lähedal.
Soovitatav on paigaldada kasvuhoone maja lähedale, et oleks lihtne tarvikuid tuua.
Veendu, et kasvuhoone oleks kaitstud külmade põhjatuulte eest.
Kui sinu aias on palju puid, hoia kasvuhoone neist piisavalt kaugel, et vältida okste ja lehtede tekitatud kahjustusi.

Millist kasvuhoonet osta ja milline materjal valida?
Kui sa juba umbkaudu tead, millist kasvuhoonet osta tahaksid, siis järgmisena peaks mõtlema materjalile.

Kasvuhoone materjal määrab vastupidavuse ja taimede kasvutingimused. Eelistada võiks roostevabast terasest või alumiiniumist raamistikke ning vastupidavat klaas- või polükarbonaatkatet, mis tagab parema isolatsiooni ja kaitse ilmastikuolude eest.

Enamasti on AB Polari valikus olevate kasvuhoonete raamistik valmistatud vastupidavast alumiiniumsulamist või tsingitud terasest, mis tagab usaldusväärsuse, vastupidavuse ning roostevaba kvaliteedi. Eelistatud kattematerjal on aga kvaliteetne, paindlik ja löögikindel polükarbonaat.

Kasvuhoone mõõtmed olgu kooskõlas vajadustega
Kindlasti peaks valima kasvuhoone, mis sobib sinu aiaga ja vajadustega. Arvestama peab nii taimede arvu kui ka nende suurusega, et tagada piisav ruum nende hooldamiseks ja liikumiseks kasvuhoones.

Kui sul on avar aed ja kavatsed kasvuhoonet intensiivselt kasutada, võiksid kaaluda suurema kasvuhoone valikut.

Olles alles algaja, on soovitatav alustada väiksema kasvuhoonega, mis pakuks piisavalt ruumi esialgseteks katsetusteks taimemaailmas, kuid lubab tulevikus üle minna suuremale kasvuhoonele.

Kasvuhoone rõdule või terrassile
Väiksem kasvuhoone

Miks on õhuringlus oluline?
Hea õhuringlus on vajalik kasvuhoone siseõhu temperatuuri kontrollimiseks ja taimede hea tervise tagamiseks. Ventilatsiooni abil saab reguleerida temperatuuri ning vältida hallituse ja haiguste levikut.

Vali kasvuhoone, kus on piisavalt ventilatsiooniavasid ja õhuluuke, et tagada täpne temperatuurikontroll.

Mugavusvarustus teeb elu lihtsamaks
Kaaludes uue kasvuhoone ostu, on oluline uurida ka erinevaid lisafunktsioone, mis võivad muuta kasvuhoone kasutamise veelgi mugavamaks.

Näiteks automaatne ventilatsioonisüsteem avab ja sulgeb aknaid vastavalt kasvuhoone siseõhu temperatuurile automaatselt. Lisaks on automaatne kastmissüsteem suureks abiks, sest vähendab vajadust iga päev käsitsi iga taimi kasta. See eriti oluline just suuremas kasvuhoones.

Lihtne hooldus – vähem stressi
Kasvuhoone peaks olema koht, kus saab lõõgastuda ja nautida oma aiatööd, mitte muretseda liigse hoolduse pärast. Seepärast on oluline planeerida kasvuhoone ehitus põhjalikult, et ennetada tulevikus hooldusega seotud probleeme.

Mõistagi on oluline kasvuhoonet regulaarselt hooldada ja puhastada, et tagada selle pikaajaline vastupidavus ja taimede heaolu. Parimad ajad hoolduseks on kevad ja sügis, just siis, kui kasvuhooaeg on alles algamas või juba lõppenud.

Kontrolli regulaarselt kasvuhoone kattematerjali seisukorda ning eemalda kogunenud prügi ja lehed. Veendu, et ventilatsiooniavad oleksid puhtad ja avatud ning vajadusel korrigeeri kinnitusi ja vaheta kulunud osi.

Kasvuhoone valik – suur või väike investeering?
Kõige muu seas tuleks ka otsustada, kas kasvuhoone pidamine on sinu jaoks kirglik hobi või lihtsalt üks lisategevus aias? See mõttekäik mõjutab otseselt teadmist, kui palju võiks kasvuhoonesse investeerida.

Suurem rahaline panus toob endaga kaasa mitmekülgsemad eelised nii pikas perspektiivis kui ka igapäevases kasutuses. Kvaliteetne kasvuhoone on aia visiitkaart, mis ei ole mitte ainult funktsionaalne, vaid pakub ka esteetilist naudingut.

Kasvuhoone valik on kahtlemata oluline investeering, mille mõju ulatub tegelikult rahalisest küljest kaugemale. See on investeering tervisesse ja heaolusse, pakkudes rõõmu taimede kasvamisest ja värske saagi nautimisest.

Niisiis on oluline kaaluda mitte ainult kasvuhoone hinda, vaid ka selle kvaliteeti, vastupidavust ja kasutusmugavust. Õige valik võimaldab sul nautida oma kasvuhoonet aastaid ning tunda taimede sirgumisest rõõmu.

Ootame sind uurima meie AB Polari e-poe laia kasvuhoonete valikut ja lisavarustust, mis muudavad taimekasvatuse kogemuse nauditavaks ja tõhusaks. Astu juba täna sammuke lähemale oma unistuste aia loomisele!

Sisestatud: 15.05.2024

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Kodukontori sisustuse saad osta ka ärikliendi järelmaksuga

Kodukontori sisustuse saad osta ka ärikliendi järelmaksuga

Oma äri alustamine on täis väljakutseid. Üks väljakutseid on kindlasti ka oma peamise töökoha või kodukontori efektiivseks muutmine. Kodukontori sisustus ei ole ainult mugavuse, vaid ka produktiivsuse küsimus. Väikeettevõtete omanikud, kes töötavad peamiselt kodust, sealhulgas e-kaubanduse ettevõtjad, seisavad sageli silmitsi ruumi ja ressursside piirangutega oma töökoha sisustamisel. Üks võimalus alustava ettevõttena oma ressursse paremini planeerida on ärikliendi järelmaks.

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki