Artiklid ja uudised

Kodukontori sisustuse saad osta ka ärikliendi järelmaksuga

Oma äri alustamine on täis väljakutseid. Üks väljakutseid on kindlasti ka oma peamise töökoha või kodukontori efektiivseks muutmine. Kodukontori sisustus ei ole ainult mugavuse, vaid ka produktiivsuse küsimus. Väikeettevõtete omanikud, kes töötavad peamiselt kodust, sealhulgas e-kaubanduse ettevõtjad, seisavad sageli silmitsi ruumi ja ressursside piirangutega oma töökoha sisustamisel. Üks võimalus alustava ettevõttena oma ressursse paremini planeerida on ärikliendi järelmaks.


Miks valida ärikliendi järelmaks?

Ärikliendi järelmaks võimaldab väikeettevõtetel hallata oma rahavoogu tõhusamalt, võimaldades kulutada vajaliku mööbli soetamiseks raha järk-järgult. Ärikliendi järelmaks ei pane alustavat ettevõtet ka kogu järelmaksuperioodi ajaks lepingusse lukku, kuna äri ebaõnnestumisel on võimalik järelmaksuga soetatud mööbel jääkväärtuses maha müüa ning järelmaksu jääk tagastada ilma leppetrahvide ja muude kuludeta.

Ärikliendi järelmaksu eeliseks on see, et ettevõtja maksab intressi ainult selle perioodi eest, mil ta järelmaksu summat reaalselt kasutas, ehk siis ennetähtaegsel tagastamisel lõppeb kohe intressiarvestus ning puudub nõue maksta intressi selle perioodi eest, mis oleks jäänud lepingu tavapärase lõpptähtaja saabumiseni.

See on eriti kasulik uutele ettevõtetele, kes võivad alustada piiratud kapitaliga. Hoovi järelmaksuga saab kodukontori sisustada kohe, kuid maksta selle eest aja jooksul. Hoovi ärikliendi järelmaksu kohta saad lähemalt lugeda siin.

Maksude optimeerimine

Erinevalt eraisikutest, kes maksavad Eestis oma palgatulust umbes 40% makse (33% sotsiaalmaksu ja siis alles jäänud summalt veel 20% tulumaksu), on ettevõtetel võimalik oma tulusid ja kulusid optimeerida maksuefektiivselt.

Kui ettevõte teenib tulu ja kasutab seda äritegevuseks vajaliku mööbli või muu sisustuse soetamiseks, siis ei teki ettevõttel mingit maksukohustust. Kui eraisik teeb samad ostud, siis on tema kasutuses olevalt rahalt juba ca 40% maksudena maha läinud. Lisaks, kui ettevõte on käibemaksukohustuslane, saab sisendkäibemaksu maha arvata, mis annab veelgi suurema kokkuhoiu.

See kõik kehtib ka järelmaksu lepingu puhul. Kui järelmaksu leping on eraisiku nimel, siis peab igakuiseid maksed tegema eraisik oma tuludest (millelt on juba maksud maha läinud). Kui järelmaksu leping on ettevõtte nimel, siis võib igakuiseid tagasimakseid teha ettevõte oma tuludest ning maksukohustust ei teki.

Kuidas Hoovi järelmaks aitab?

Hoovi ärikliendi järelmaksu kasutamine oma kodukontori (või laoruumi) sisustamiseks annab võimaluse investeerida kvaliteetsetesse töövahenditesse ilma ettevõtte rahavoogu koormamata. Paindlikud maksetingimused ja lihtne taotlusprotsess teevad sellest atraktiivse valiku paljudele ettevõtjatele, kes soovivad oma kodukontorit professionaalselt sisustada.

Järeldus

Kodukontori sisustamine ei pea olema kohene suur kulutus. Hoovi järelmaksu lahendusega saavad väikeettevõtete omanikud oma tööruumi optimeerida, samal ajal säilitades finantsiline paindlikkuse ja kasutades ära ettevõtlusega kaasnevaid maksusoodustusi. Tutvuge lähemalt Hoovi järelmaksu võimalustega ja astuge samm lähemale oma ideaalse kodukontori loomisele.

Sisestatud: 29.04.2024

Sind võivad huvitada ka järgnevad artiklid

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Väikesed kasvuhooned aiasaaduste kasvatamiseks

Soovid ise tomateid, maitsetaimi ja kurke kasvatada, aga sinu pere on väike? Väikesed kasvuhooned on selleks puhuks väga heaks lahenduseks. Paljud inimesed on kogenud seda, et suure suve ajal, kui viljad hakkavad valmima, on neid nii palju, et nende ära tarbimisega on raskuseid. Väikesed kasvuhooned on piisavalt ruumikad, et rahuldada väiksema pere vajadused, ilma et saaduste ära söömisega peaks probleeme tekkima. Kuidas valida kasvuhoonet ja mida selle hooldamisel silmas pidada?

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Mootorsaest heade nippideni ehk esimesed sammud aianduses

Me kaalume hoolega, milline diivan oleks elutuppa see õige otsus ning kas kööki sobiks paremini tume või hele mööbel. Lisaks veel kümned ja kümned teisedki disainiga seotud otsused, mida uut kodu sisustades või olemasolevat uuendades vastu peame võtma. Aed on aga ju justkui meie kodu laiendus ja muidugi tahame, et sealgi toimuv peegeldaks meie eelistusi, soove ning valikuid. Kui see on aga sinu esimene kord aeda disainida, siis millega võiks arvestada?

vaata kõiki